Vastuullisuus

Tuoteturvallisuus ja vastuullisuus

Leader-tuotteiden laatu syntyy ammattitaitoisesta henkilökunnasta, raaka-aineista, valmistuksesta, laadunvalvonnasta, yhteistyökumppaneista ja viimeisimmän tutkimustiedon hyödyntämisestä. Leaderin laatuosastoa johtaa farmasian tohtori ja proviisori Magali Laasonen.

Leaderin tuotteet valmistetaan Suomessa omissa tuotantolaitoksissa. Toholammin tuotantolaitoksella valmistetaan patukat, suklaat ja valmisjuomat. Vantaalla valmistetaan muut tuotteet. Vantaan tehtaalla valmistetaan myös ravintolisiä lääketeollisuudelle. Tuotteita purkitetaan, pakataan koteloihin, alumiinipusseihin ja pieniin annospusseihin. Leaderin tehtaat ovat elintarvikeviranomaisten hyväksymiä.

Ravintolisien, urheilu- ja erityisruokavaliovalmisteiden valmistus- ja pakkaustoiminta on kuvattu omavalvontajärjestelmässä, joka on hyväksytty terveystarkastajan toimesta. Omavalvontasuunnitelma perustuu HACCP- järjestelmään eli tuotteiden valmistuksen liittyvät riskit on arvioitu ja niiden hallintapisteet on määritelty ja turvattu.

Tuotteiden valmistuksen liittyvät tarkastukset perustuvat lääketehtaan toimintamalliin eli ravintolisille ja urheiluvalmisteille suoritetaan lääketeollisuuden mukaiset farmaseuttis-teknologiset prosessikontrollit, jotka sisältävät esim. tablettien painonmittaus-, murtolujuus- ja murenevuustestit. Lopputuotteiden analyysit ja säilyvyysseurantakokeet suoritetaan Eviran hyväksymässä, akkreditoidussa ja riippumattomassa Eurofins-laboratoriossa. Ravintolisäilmoitukset toimitetaan aina Eviralle Elintarvikelain ravintolisäasetuksen (78/2010) mukaisesti.

Lue lisää elintarviketurvallisuuspolitiikastamme tästä. 


Tarkkaan valitut raaka-aineet ja laadunvalvonta

Pyrimme ostamme Leader-tuotteiden raaka-aineita suoraan valmistajilta. Osa raaka-aineista saadaan hankittua Suomesta. Tavarantoimittajat ovat joko lääketehtaita, tai niillä on ISO 9000 tai ISO 22 000 -sertifiointi. Punariisiä ja vihreä teetä ei kasva Euroopassa, joten ne hankitaan luotettavilta aasialaisilta toimittajilta. BSCI-periaatteiden noudattamista edellytämme kaikilta tavarantoimittajiltamme. Tavoitteena on varmistaa, että kuluttajille tarjottavat tuotteet ovat valmistettu sosiaalisesti ja eettisesti hyväksyttyvissä tuotanto-olosuhteissa ympäristönäkökohdat huomioiden.

Jokainen raaka-aine-erä on analysoitu analyysilaboratoriossa ja analyysitodistus on aina saatavilla vastaanottohetkellä. Analyysitodistuksesta käy ilmi aktiivisen aineen pitoisuus, mikrobiologinen laatu ja mitattu puhtaus. Vastaanottohetkellä erä vielä arvioidaan aistinvaraisesti. Jokaisesta raaka-aine-erästä otetaan omavalvontasuunnitelman mukainen näyte ja erälle annetaan numero sen jäljitettävyyden varmistamiseksi.

Käytämme suomalaisia pakkausmateriaalitoimittajia ja materiaalien elintarvikekelpoisuussertifikaatit (vaatimustenmukaisuustodistukset) ovat aina saatavilla. Kaikki alkaa ensiluokkaisista, puhtaista raaka-aineista, mutta se on vasta alku. Tuotteen matka esimerkiksi neljän kilometrin korkeudessa olevalta aasialaisen vuoren rinteeltä kuluttajan lautaselle sisältää monta vaihetta. Me Leaderissä pidämme huolen siitä, että ketjun jokainen lenkki pitää. Raaka-aineiden keruun, esikäsittelyn, varsinaisen valmistuksen, pakkauksen, varastoinnin ja toimituksen tulee jokaisen olla ensiluokkaista, sillä vain siten voimme varmistaa lopullisen tuotteen virheettömän laadun.

Superfood-raaka-aineiden kysyntä on kovaa ja varmistaaksemme tuotteiden toimitusvarmuuden sekä korkealaatuisen raaka-aineen saatavuuden, olemme valinneet 2-3 hyväksyttyä luomutoimittajaa.

Luotettavat yhteistyökumppanit

Muita yhteistyökumppaneitamme ovat elintarvikkeiden tutkimiseen erikoistunut Eurofins Scientific Finland Oy,
jonka laboratorio on FINAS-akkreditointipalvelun akkreditoima testauslaboratorio T089,
akkreditointivaatimus SFS-EN ISO/IEC 17025’ sekä raaka-ainetoimittajat.